Между 13 и 17 юни в НАТФИЗ доц. д-р  и доц.

...
Между 13 и 17 юни в НАТФИЗ доц. д-р  и доц.
Коментари Харесай

Уъркшоп по „Пространствено звукова среда“ в НАТФИЗ

Между 13 и 17 юни в НАТФИЗ доцент д-р  и доцент д-р  проведоха уъркшоп „ Пространствено звукова среда “ със студенти от специалностите „ “ и „ “.

В рамките на 4-ри стадия, студентите участваха в построяването на динамична цифрова пространствено звукова среда, опознавайки потенциала на човешката сетивност.Видео00:0001:22

Студенти: Йоанн Стоев (III курс ФТД) – 3Д среда, Анна Анова (IV курс ФТЗ) – бинаурален тон.

(Необходимо е да гледате видеото със слушалки, тъй като е с бинаурален звук)

Месец по-рано уъркшопът бе извършен в границите на Международния студентски кино фестивал „ “.Видео00:0000:22
“Пространствено звукова среда ”
Интердисциплинарен уъркшоп, воден от доцент доктор Валерия Крачунова-Попова и доцент доктор Елена Тренчева
13-17.06.2022
„ Пространствено звукова среда “ е пробен уъркшоп, който има за задача да насърчи креативната ангажираност на студентите с основополагащи за разбирането на филмовото пространство и филмовия тон способи и принадлежности. Целта на семинара е да разшири уменията на студентите за тримерен и звуков дизайн, посредством повишение на сетивността им за пространствено и звуково усещане.

Уъркшопът се състои от уводна лекция за филмовото пространство и филмовия тон, на практика задания, крайна презентация и полемика.

Основна работна група:

Студенти от ФТЗ 4, ФТД 3 и ФТД 4.

Уъркшопът е отворен и за студенти от други специалности с положителни умения за работа със програмен продукт за 3D моделиране и програмен продукт за бинаурален тон.
График:
13.06.2022 (Понеделник)

15.30-18.00 Лекция „ Филмово пространство и бинаурален тон “;

18.00-19.00 Градско наблюдаване.

14.06.2022 (Вторник)

15.30-18.00 Създаване на идея за създаване на пространствено звукова среда.

15.06.2022 (Сряда)

15.30-18.00 Моделиране на 3D пространство и звукова среда.

16.06.2022 (Четвъртък)

15.30-18.00 Моделиране на 3D пространство и звукова среда.

17.06.2022 (Wednesday)

15.30-18.00 Презентация на осъществените на практика задания и крайна полемика.

Съдържание:

Етап 1: Студентите ще бъдат разграничени на две групи – „ пространство “ и „ тон “. След това ще бъдат групирани по двойки, състоящи се от един студент „ пространство “ и един студент „ тон “. Всяка двойка ще направи две градски наблюдения по 15 минути в случайно определена среда.

Първо наблюдаване: на първата разходка студентът „ тон “ ще носи антифони (за съкращаване на звуковата картина до нула) и ще записва само образната среда. По време на наблюдението студентът изяснява на колегата си чувството си за звукова среда. Партньорът води бележки и записва звуковата атмосфера (с телефон или друго елементарно за потребление устройство).

Второ наблюдаване: на втората разходка, двойката може да избере друга дестинация. Студентът „ пространство “ ще носи превръзка за очи (маска за сън) и ще бъде воден за ръка от колегата си. Студентът „ пространство “ би трябвало деликатно да слуша звуците на градския пейзаж и да се опита да картографира околната среда като здания, дистанции, събития, направления и атмосфера. Партньорът оказва помощ на студента „ пространство “ да се движи безвредно и записва пътя (чрез телефон или друго елементарно за потребление устройство).

Етап 2: Всяка двойка построява пространствено звукова среда посредством потребление на програмен продукт за 3D моделиране и програмен продукт за бинаурален тон под управлението на водещите уъркшопа преподаватели.

Етап 3: Всяка двойка показва основаната пространствено звукова среда на останалите участници.

Етап 4: Участниците в уършопа организират крайна полемика и разискват показаните на практика резултати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР